DutZ

Het hippe Nederlandse merk DutZ is ontstaan in 2006. Dit bedrijf is onderdeel van firma Nethroma.

Nethroma is opgericht in 1996 te IJsselmuiden, vlakbij Kampen.

Een stukje geschiedenis over dit mooie Nederlandse bedrijf; het begon na de val van het communisme in Oost-Europa. Over de oprichters: Tijdens diverse reizen kwamen Berno van Dooren en Bastiaan Kommers naar Roemenië in contact met glasfabrieken en daar kwamen de heren op het idee om mondgeblazen glas te importeren naar Nederland.

In het begin waren dit vooral wijnglazen en karaffen maar door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf steeds meer haar eigen huisstijl. Zo werd er ook eigen ontwerpen gemaakt. Belangrijk was en is kwaliteit, ambacht en vakmanschap. Een geheel eigen stijl werd ontwikkeld en in 2006 werd DutZ gekoppeld aan de collectie en nam de export flink toe. Inmiddels is het bedrijf alweer enkele jaren gesetteld in het mooie Hanzestad Kampen.

De filosofie bij DutZ is helder: Durf Uitgesproken Te Zijn.

De passie voor hun glas is duidelijk te zien in het eindproduct. Ieder theelicht, vaas of windlicht is het resultaat van toegewijde vakmanschap van de glasblazers uit Oost Europese glasfabrieken.

DutZ verkoopt uitsluitend handgevormde en mond geblazen glaswerk. Uniek en puur.

De uitdagende collectie van DutZ is bijzonder uitgesproken. Dit draagt dit merk ook uit. Het fascinerende proces van het glasblazen door vakmensen is bijzonder te noemen.

De collectie van DutZ is dan ook geen massaproductie of eenheidsworsten. Ieder product is gemaakt met liefde en passie en dat is te zien. Mooie, unieke vaasjes, kaarsenglazen, wijnglazen, windlichten en ander glaswerk is het resultaat.

DutZ blijft trouw aan haar glasblazers in Oost-Europa. Deze loyaliteit is wederzijds en dat zie je in het eindproduct. Ambachtelijk geblazen glaswerk. Dik en luxueus.

Doordat de vraag naar glaswerk blijft zie je in deze landen dat de mooie traditie van het glasblazen wordt doorgegeven van generatie op generatie.

DutZ blijft ontzettend veel energie steken in het ontwerpen van nieuwe collecties.

Voor ieder seizoen is weer een prachtige collectie samengesteld. Veel producten zijn op voorraad leverbaar. Dit betekent dat we snel kunnen leveren.

DutZ metall chips windlichten
Het paradepaardje van DutZ en Nofluk wonen zijn toch wel de windlichten Metall Chips. De unieke, pure windlichten zijn transparant met metalen vlokken, chips, schilfers. Het dikke, luxieuze glaswerk is verkrijgbaar in diverse maten. De windlichten zijn ook goed te combineren met de s-kandelaar van Puurwonen. Of het eigen merk label van Nofluk.

De windlichten van DutZ zijn identiek aan de windlichten van Puurwonen. Beide series worden in dezelfde fabrieken in Oost-Europa gemaakt door ambachtelijke glasblazers. De windlichten metall chips zijn niet meer weg te denken in een sober, landelijk of puur interieur.

Toont alle 4 resultaten